Jusuf Nurkić organizirao kamp za mlade košarkaše u Vukovaru: Vukovar i Srebrenica su simbol stradanja

Podijelite ovaj članak:

BiH košarkaš i igrač NBA momčadi Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić će u Vukovaru održati dvodnevni kamp za sve mlade košarkaše

Prvi dio kampa je večeras u SD Borovo od 19 h, dok će će drugi dio održati na otvorenim terenima ispred dvorane sutra od 9 h. Kamp je besplatan i pozvani su svi mladi košarkaši, a Nurkiću će asistirati NBA i treneri košarkaške reprezentacije Hrvatske.

Na poziv mog prijatelja, velikog čovjeka još većeg srca, patriote, domoljuba i filantropa, Jusufa Nurkića, boravio sam u Vukovaru u Hrvatskoj, napisao je Ćamil Duraković, potpredsjednik RS. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Vukovar je nažalost, baš kao i Srebrenica simbol stradanja u ratovima devedestih. Upravo to je dovelo Jusufa i mene ovdje, u Vukovar. Jusuf je sa saradnicima organizovao košarkaški kamp za djecu u Vukovaru “I BELIEVE. DO YOU? JUST DO IT”. Nakon Vukovara Jusuf želi ovakav kamp napraviti u Srebrenici, za što ima moju punu podršku.

Nakon toga, Jusufova želja je da se djeca Vukovara i Srebrenice upoznaju i upravo kroz košarku vrate bar tračak nade za ova dva ratom razorena grada sa velikim ljudskim gubicima. Hvala Jusufe što si ambasador BiH za pozitivne priče. Kada bi i politike u regionu afirmisale pozitivne priče poput ovih bio bi to garant da naše buduće generacije, umjesto nasilja i mržnje, nude ljubav i napredak nešeg multietničkog društva. Ako su naši preci propustili da se proteklih stotinu godina ne ganjaju noževima, možda bi nama bilo pametnije i bolje da se u narednih stotinu, kao ostatak civilizovanog društva, takmičimo u nauci, sportu i razvoju industrije. Ili da se po ovim nam prelijepim krajolicima ganjaju naša djeca igrajući se, konačno, u miru i bez straha”, stoji u objavi.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Jusuf Nurkić organizirao kamp za mlade košarkaše u Vukovaru: Vukovar i Srebrenica su simbol strad… Post Views: 1 […]

a kad bi bio kamp u Srebrenici?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x