Kad se neko zove Filip i kršćanin je, pa ubije sedam osoba, a dvadesetak rani, on je samo neki čudni “napadač”!

Ponovo smo svjedoci licemjerja zapadnih medija i insttucija. U Hamburgu je neki Filip pobio sedam osoba, među kojima i trudnu mladu ženu, i ranio dvanaest, a prema količini steliva i oružju koje je ponio, planirao mnogo više.
Osumnjičeni počinitelj je Philip F. (35), samac koji je živio u Hamburgu od 2014. godine. Bivši je član zajednice Jehovinih svjedoka koji nije bio poznati vlastima kao ekstremist.


Prema istražiteljima, Philip F. je legalno posjedovao oružje kojim su počinjena ubojstva. Dozvolu za držanje i nošenje oružja stekao je prošle godine. Upada u oči velika količina streljiva koju je posjedovao. Istraga je pokazala da je na mjestu zločina ispalio devet okvira s po 15 metaka, a uz sebe je imao još 20 okvira. U pretresu njegova stana pronađeno je još 15 okvira i dodatnih 200 komada streljiva.
I Filip F. im dođe samo neki čudak. Ni govora o ekstremizmu ili terorizmu (a ne daj Bože da bi ko rekao kršćanskom terorizmu), iako je sve dobro isplanirano i ima ideološku vjersku pozadinu.
Filip F. je svoje usluge kontorlinga i marketniga naplaćivao i 250 000 eura dnevno, pa je vjerovatno bio frustriran šta će s tolikim parama. Do skora je bio član zajednice Jehovinih svjedoka, nad kojima je iz osvete počinio ovaj teroristički akt.
Što je najgore, čak i žrtve to nazivaju samo – “strašnim napadom”!
Da je bio musliman, ne bi bilo dileme kako se zove to što je uradio. Ne bi bio samo terorista, nego i “islamski terorista”!

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kad se neko zove Filip i kršćanin je, pa ubije sedam osoba, a dvadesetak rani, on je samo neki ču… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x