Kako se razbolio Armin Begović: Doktori insistiraju da se pacijenti sa ovakvim oboljenjima redovno testiraju

Podijelite ovaj članak:

Tridesetogodišnji Armin Begović, sin Enesa Begovića, preselio je na bolji svijet uslijed upalnog procesa autoimune bolesti poznate kao Stilov artritis. Prema saznanjima, Armin je bio na moru, okupao se, sjeo na motor i krenuo prema Sarajevu. Kada je stigao, počeo je osjećati groznicu, zbog čega je smješten u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Nakon detaljnih pregleda, utvrđeno je da je bakterija pokrenula upalni proces koji je zahvatio jetru i bubrege, rezultirajući kolapsom organizma koji nažalost nije bio preživio.

Ljekari su uložili sve napore da spasu Arminov život, no upalni proces bio je nezaustavljiv. Također, Arminovo tijelo, zbog prethodnih injekcija koje je primao, bilo je osjetljivo na infekcije, što je rezultiralo tim teškim ishodom. Doktori, inače, insistiraju da pacijenti sa ovakvim oboljenjima redovno testiraju, da nalaze vade svakog mjeseca, pogotovo pacijenti koji primaju biološke terapije jer one uništavaju loše, ali i dobre ćelije imunološkog sistema, čineći organizam podložnim virusima, bakterijama i gripu, piše Senzacija.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kako se razbolio Armin Begović: Doktori insistiraju da se pacijenti sa ovakvim oboljenjima redovno … […]

[…] Kako se razbolio Armin Begović: Doktori insistiraju da se pacijenti sa ovakvim oboljenjima redovno … […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x