Košarac nije glasao za Dan žalosti jer je i sam zlostavljač: Bivša supruga ga je u više navrata prijavljivala za nasilje u porodici!

Podijelite ovaj članak:

Podsjećamo, u julu prošle godine, Sanja Stanković bila je jedna je od pet građana koje izlažu predstavke pred Privremenom Istražnom komisijom za stanje u pravosuđu.

Istakla je neslaganje sa radom tužilačkih organa i načinom provođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir.

“Progutat će vas mrak, davljenje djeteta, napad na život i tijelo, udarci u potiljak, zar to nisu dokazi nasilja. Svjedočenje mog maloljetnog sina je odbačena i anulirano naspram izjave ministra Košarca. Gledao me u oči i rekao da će naći doktora koji će naći doktora i reći da sam luda. U brak nisam stupila iz interesa, udala sam se za proizvođača gljiva, koji je u međuvremenu postao ministar. Ja sam ta koja je oduvijek bila javna ličnost”, istakla je jedne prilike Sanja Stanković, sada već bivša supruga Staše Košarca.

Član Komisije Zukan Helez iz SDP je istakao da i iz ličnog iskustva razumije gospođu Stanković.

“Moju punu podršku imate, ja u tu vidim i moju majku, moju sestru”, kazao je Helez.

Stanković je istakla i da je trpila brojna zastrašivanja, da je policija zaustavljala u kasne sate tražeći njene izjave, da su je od momenta od kada je prozborila napustili brojni prijatelji.

“Žena je za sve kriva u ovom društvu, kriva je i za udarce, ali žena kad progovori može brda da pomjeri”, zaključila je Stanković.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici na kojoj se trebalo odlučiti da li će u BiH biti proglašen Dan žalosti zbog masakra u Gradačcu, ministar sigurnosti Nenad Nešić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac nisu nikako glasali po ovom pitanju.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Košarac nije glasao za Dan žalosti jer je i sam zlostavljač: Bivša supruga ga je u više navrata… Post Views: 9 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x