Lendo: Budite sigurni da nije ni naša borba završena za Bosnu i Hercegovinu

Podijelite ovaj članak:

Nakon što su penzionisani pripadnici Vojske RS, koji danas žive u Srbiji, najavili da će zatražiti održavanje protestnog skupa u Sarajevu, povodom podizanja optužnice protiv predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića, reagirao je Refik Lendo, potpredsjednik FBiH, kazavši da će i on izaći i tražiti odobrenje “da izvede penzionirane komandante i generale Armije Republike BiH da brane Bosnu i Hercegovinu i njene heroje”.

– Ako dođu u Sarajevo i ako im se dozvoli da tamo brane RS i Milorada Dodika, onda general Lendo izlazi i traži odobrenje da izvede penzionirane komandante i generale Armije Republike BiH da brane Bosnu i Hercegovinu i njene heroje.

Ako nije vaša, onda budite sigurni da nije ni naša borba završena za Bosnu i Hercegovinu. Mi ćemo stati na branik i vama poručiti da dalje, ni vi ni Dodik nećete moći rušiti državu Bosnu i Hercegovinu – kazao je Lendo.

Poručio je da “institucije BiH – Sud i Tužilaštvo nisu neprijatelji građana Bosne i Hercegovine, ali trebaju i moraju procesuirati svakog ko ugrožava Ustavni poredak naše domovine BiH”.

– Ja vam poručujem da imate samo jedan izbor, a to je da poštujete intitucije BiH jer za državu BiH mnogi su dali svoje živote.

Sarajevska čaršija i mnoge druge su krvarile i branile svoju državu BiH i budite sigurni da vam neće dozvoliti da vašu “slobodarsku tradiciju” sprovodite na teritoriji BiH. Vaše udruženje pod nazivom “Čast otadžbine” je sastavljeno od oficira koji su činili ratne zločine i koji se kriju od Suda i Tužilaštva BiH i ovo je prilika da budu uhapšeni i procesuirani od institucija BiH – naglasio je general Refik Lendo, potpredsjednik FBiH.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Lendo: Budite sigurni da nije ni naša borba završena za Bosnu i Hercegovinu Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x