Leptir bez krila mašta o medalji, ali nema novca za odlazak na takmičenje

Podijelite ovaj članak:

Krajem maja iz Francuske je stigla sjajna vijest da je Ismail Barlov postao prvi sportista iz BiH sa ispunjenom A-normom za Paraolimpijske igre u Parizu. Od tog trenutka, umjesto da se fokusiraju na pripreme, Ismail i njegovi treneri ne znaju hoće li imati novca za odlazak na najveću sportsku smotru.

„Ovo je ostvarenje mog trenutnog dječačkog sna. Sljedeći san je da osvojim medalju“, priča nam 12-godišnji Ismail. Umjesto osjećaja ponosa i radosti, nakon sjajnog rezultata, on i njegovi treneri suočeni su sa bh. realnosti. Zbog nedostatka novca, doveden je u pitanje san ovog dječaka da nastupi na Paraolimpijadi.

„Možemo reći da je neizvjestan odlazak upravo iz finansijskih razloga. U ozbiljnijim zemljama, kada ostvariš normu ili nešto slično, tu prestaju problemi – tu sistem preuzima. Kod nas je suprotno – sad treba razmišljati kako naći sredstva“, govori Amel Kapo, trener PK SPID.

Da se radi o nevjerovatnom talentu, najbolje govore rezultati da je na takmičenju svjetske serije u Francuskoj ostvario dvije A-norme za Svjetsko prvenstvo i jednu A-normu za Paraolimpijadu.

A hoće se zastava BiH zavihoriti na Paraolimpijskim igrama u Parizu, zavisi od podrške države. Ismail je to rezultatima itekako zaslužio. Ovaj hrabri dječak mašta o medalji sa najveće svjetske smotre. Njegova svakodnevna borba – i u životu i u sportu – može poslužiti svima kao životna lekcija.

federalna.ba

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Leptir bez krila mašta o medalji, ali nema novca za odlazak na takmičenje Post Views: 0 […]

[…] Leptir bez krila mašta o medalji, ali nema novca za odlazak na takmičenje Post Views: 0 […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x