Mesud Keranović nakon što je obnovio srpsku crkvu, obnavlja i pravoslavno groblje

Mesud Keranović, Bošnjak, musliman, borac Armije BiH koji je u proteklomratu dva puta ranjen, sa svojom porodicom, suprugom i dva sina, obnovio je srpsku pravoslavnu crkvu u selu Osredak kod Cazina.

“Ljudi na to gledaju kao na časno i pošteno djelo. To je svetinja! Bilo da je džamija, crkva ili katedrala… To je Božija kuća, neko se u njoj moli. Svi vjerujemo i to trebamo poštovati. Svi smo ljudi… Desilo se što se desilo. Jedni smo drugima zlo uradili. Nema ti jesi, ja nisam. Isto nam ponavljaju 30 godina, a život ide. Dolaze druge generacije, koje truju mržnjom, najviše vjerskom i politički. Ali, ostavite to na stranu. Neka to riješava istorija, zakoni, sud, pravda. Na kraju će Bog riješiti… Život ide dalje. Ja svoje poštujem i za to ginem, ali isto tako i pravoslavac i to mu ne mogu zamjeriti. Moramo raditi na tome da naša djeca nikada ne prođu i ne dožive ono što smo mi. To, ko je doživio, zna kako je i o čemu pričam”, rekao je za portal UNA TV-a Keranović.

On kaže da je obnova crkve u Osredku ispunila njegovu dušu.

“Neka svako danas uradi jedno dobro djelo i garantujem da će se sutra, kada se probudi, osjećati kao bolji čovjek. A svi smo, prije svega, ljudi…”, ističe Mesud Keranović.

Nakon obnove crkve, Keranović je odlučio dasredi i pravoslavno groblje u Osredku staro oko 300 godina.

Redakcija
Redakcija
Articles: 664
0 0 votes
Ocjena članka

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x