Načelnik Vlasenice poslao dopis Islamskoj zajednici da smanji ezan

Ovo nije prvi put da Medžlis IZ dobija ovakav zahtjev

Načelnik Općine Vlasenica Miroslav Kraljević uputio je dopis Medžlisu Islamske zajednice Vlasenica u kojem traži da se utiša ezan. Ovu informaciju potvrdio je za Oslobođenje i glavni imam Medžlisa IZ Vlasenica Nurudin ef. Grahić.

U dopisu kojeg je 11. aprila uputio Kraljević, kojem se pred Sudom BIH sudi za počinjene ratne zločine u Vlasenici u toku rata u BiH, navodi se kako su se stanovnici ovog mjesta u istočnoj Bosni žalili na glasnoću ezana.

– Ovim putem apelujemo da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu imajući u vidu nezadovoljstvo građana opštine Vlasenica. U cilju dalje uspješne saradnje nadamo se da ćete uzeti u obzir ovaj apel građana i opštinske uprave i izvršiti korekciju jačine zvuka islamskog poziva na molitvu, navodi se u Kraljevićevom dopisu.

image

Efendija Grahić nije želio detaljnije komentarisati ovaj zahtjev.

– Mogu samo potvrditi da smo jučer dobili taj dopis. S obzirom na obaveze koje smo imali još se nismo stigli konsultovati sa Muftijstvom tuzlanskim, kojem pripadamo, tako da ne bih želio sada davati bilo kakve komentare o cijelom slučaju. Želim samo podsjetiti da smo i pred izbore dobili sličan zahtjev i da smo tada znatno smanjili nivo jačine zvuka ezana, rekao nam je efendija Grahić, piše Oslobođenje.0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x