Načelnik Vlasenice poslao dopis Islamskoj zajednici da smanji ezan

Podijelite ovaj članak:

Ovo nije prvi put da Medžlis IZ dobija ovakav zahtjev

Načelnik Općine Vlasenica Miroslav Kraljević uputio je dopis Medžlisu Islamske zajednice Vlasenica u kojem traži da se utiša ezan. Ovu informaciju potvrdio je za Oslobođenje i glavni imam Medžlisa IZ Vlasenica Nurudin ef. Grahić.

U dopisu kojeg je 11. aprila uputio Kraljević, kojem se pred Sudom BIH sudi za počinjene ratne zločine u Vlasenici u toku rata u BiH, navodi se kako su se stanovnici ovog mjesta u istočnoj Bosni žalili na glasnoću ezana.

– Ovim putem apelujemo da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu imajući u vidu nezadovoljstvo građana opštine Vlasenica. U cilju dalje uspješne saradnje nadamo se da ćete uzeti u obzir ovaj apel građana i opštinske uprave i izvršiti korekciju jačine zvuka islamskog poziva na molitvu, navodi se u Kraljevićevom dopisu.

image

Efendija Grahić nije želio detaljnije komentarisati ovaj zahtjev.

– Mogu samo potvrditi da smo jučer dobili taj dopis. S obzirom na obaveze koje smo imali još se nismo stigli konsultovati sa Muftijstvom tuzlanskim, kojem pripadamo, tako da ne bih želio sada davati bilo kakve komentare o cijelom slučaju. Želim samo podsjetiti da smo i pred izbore dobili sličan zahtjev i da smo tada znatno smanjili nivo jačine zvuka ezana, rekao nam je efendija Grahić, piše Oslobođenje.Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x