Šest dana u sedmici, Addolorata “Dora” Marzovilla hoda od svog stana na Menhetnu u Midtown Eastu do svog novootvorenog istoimenog restorana u Njujorku, Nonna Dora’s Pasta Bar.
Tamo pet sati dnevno pravi svježu tjesteninu koristeći recepte i tehnike koje je prvi put naučila prije 78 godina.
Nakon što se nastanila u SAD-u, radila je kao krojačica sve do svojih ranih 50-ih, kada je napustila šivenje i radila u novim restoranima svog sina. Gotovo 30 godina kasnije, 2014. godine, pojavila se na cijenjenom YouTube kanalu “Pasta Grannies”. I od tada ljudi traže njen orechiette.
„Zamenili smo uloge“, kaže Nikola. “Radila je za mene 32 godine, a sada radim za nju. Pomogao sam oko koncepta, ali ovo je njen restoran.”
„Volim da radim i volim da pravim tjesteninu“, kaže ona. “Tokom pandemije mi nije bilo dobro ostajati kod kuće. Sretna sam što sam se vratila”
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.