Šest dana u sedmici, Addolorata “Dora” Marzovilla hoda od svog stana na Menhetnu u Midtown Eastu do svog novootvorenog istoimenog restorana u Njujorku, Nonna Dora’s Pasta Bar.
Tamo pet sati dnevno pravi svježu tjesteninu koristeći recepte i tehnike koje je prvi put naučila prije 78 godina.
Nakon što se nastanila u SAD-u, radila je kao krojačica sve do svojih ranih 50-ih, kada je napustila šivenje i radila u novim restoranima svog sina. Gotovo 30 godina kasnije, 2014. godine, pojavila se na cijenjenom YouTube kanalu “Pasta Grannies”. I od tada ljudi traže njen orechiette.
„Zamenili smo uloge“, kaže Nikola. “Radila je za mene 32 godine, a sada radim za nju. Pomogao sam oko koncepta, ali ovo je njen restoran.”
„Volim da radim i volim da pravim tjesteninu“, kaže ona. “Tokom pandemije mi nije bilo dobro ostajati kod kuće. Sretna sam što sam se vratila”