NiP Srebrenica pokušao da se ogradi od izjave Tursunovića, ali u prvi plan stavili opet sebe i prozvali medije: Svaka vaša objava nas može da košta

Podijelite ovaj članak:

Narod i Pravda Srebrenica se ograđuje od izjava Salke Tursunovića, predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica, koji je za portal Faktor.ba kazao – “da u Srebrenici nema velikih tenzija i da u Srebrenici nema međunacionalnih problema”.

Posebno se ograđujemo od dijela izjave “…bili smo mi iz SDP-a i Naroda i Pravde. Nikave probleme nismo vidjeli”.

Da, bili smo tu. Sviđalo se to nekome ili ne, BIĆEMO I DALJE, uz Božiju pomoć do Sudnjeg dana.

Ali da nismo vidjeli nikakve probleme?! Sa tim se NE SLAŽEMO!

Možda je Tursunović imao namjeru da smiruje situaciju. Velimo – možda. Ali nije tome doprinio. Naprotiv, nanio je štetu i sebi i nama.

Nemamo potrebu da dokazujemo da smo patriote, jer lijeganje u postelju u ovom dijelu BiH je upravo to, ali ne želimo, a bolje rečeno – ne smijemo, da šaljemo poruke kako nema problema.

Ne samo za ovaj Božić. Svakoga dana!

Pa mi smo navikli da baš noći uoči bajrama, ili čak i na bajrame, imamo intervencije na elektro i vodnoj mreži. Da nam pjevaju pod porzorima.

A mi, a posebno boli što je pod tim “mi” – su i djeca, kada hodimo NAŠOM zemljom moramo gledati preko ramena.

Tačno je i da medijima sa adresom u Sarajevu, iz toplih i komfornih kancelarija, gode ovakve teme, i, nažalost, konstatujemo da ne doprinose rješavanju problema i tenzija, nego iste samo dodatno podupiru. Da li je Tursunović kontaktirao Faktor, ili je Faktor kontaktirao Tursunovića, sada je manje važno. Važno je da kažemo – NE U NAŠE IME.

A medijima, kako u Sarajevu tako i u drugim dijelovima BiH, poručujemo da više pažnje posvete izjavama kakvu je dala Duška Jurišić, koja je poručila “pravoslavcima” u Istočnoj Bosni da to nije u duhu vjere koju navodno pripovijedaju.

Naravno da ne želimo da vodimo vašu uredničku politiku, ali odzvolite da vam predložimo.

A o problemima itekako treba pisati. Mi ih živimo svaki dan!

Ali, ako smijemo zamoliti – pišite informacije koje mogu doprinijeti rješavanu problema, umjesto, činjeničnog, potpirivanje vatre!

— Medije molimo da našu objavu prenesu, a nadležne (politčke, policijske i sve druge strukture) da djeluju u skladu sa svojim ovlastima.

Imajte u vidu to kada pišete o nama. Jer svaka vaša objava nas može da košta.

Pozdravljamo vas iz Srebrenice. Samo mali broj će nas ovdje zanoćiti, poručili su iz stranke Narod i pravda Srebrenica.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x