Dženana će od sutra biti bivša policajka: Prekršila kodeks i načinila službenu povredu disciplinske dužnosti

Podijelite ovaj članak:

Policijska službenica iz Gradačca Dženana Selimović, koja se dovodi u vezu sa Nerminom Sulejmanovićem, sutra će biti suspendirana.

Ovu informaciju za N1 je potvrdio Dževad Korman, direktor Uprave policije Tuzlanskog kantona.

“Službenica Dženana Selimović se vratila sa godišnjeg odmora. Danas je zatražila liječničku pomoć i uzela bolovanje. Naložio sam da se do sutra ujutru pripreme sve relevantne činjenice i dokazi na osnovu koji bih ona eventualno mogla da se privremeno udalji iz organa, odnosno da se privremeno suspenzuje do okončanja za sada disciplinskog postupka”, kazao nam je Korman.

Potom je dodao:

“Sva saznanja koja imamo dovede u sumnju za druženje sa kriminalno aktivnim licima i po tom pitanju prekšrila je kodeks i načinila službenu povredu disciplinske dužnosti. Tako da u tom pravcu radimo. Dakle, samo po tom pitanju, ništa nije vezano za ovaj zadnji događaj”.

Podsjetimo, u javnosti se špekuliše da je navodno Dženana Selimović odala lokaciju na kojoj je bila brutalno ubijena Nizama Hećimović. No, ovi navodi još uvijek nisu potvrđeni.

Advokat Dženane, Bakir Hećimović je ranije za medije kazao kako navodno Dženan nije imala kontakt sa Nerminom Sulejmanovićem.

N1

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

cim nju bakir brani, jasno je iz kog kruga ona dolazi.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x