Republika Kosovo je ozbiljna država

Podijelite ovaj članak:

Način na koji su se pripadnici Kosovske policije obračunali s grupom ili više grupa naoružanih terorista iz Srbije, opravdava ovaj naslov.
U nekim drugim zemljama bi ovo trajalo danima i sedmicama, ali odlučni Kosovari su istog dana locirali teroriste, opkolili i prisilili na predaju. Dosad se govori da su trojica terorista ubijena, to je nepotvrđena informacija, a da ih je veći broj uhapšeno.
Blago se ovima što su ubijeni, rekli bi kod nas. Albanci nisu narod koji lahko zaboravljaju i opraštaju, njihov boravak u kosovskim zatvorima će biti zasluženi pakao na ovom svijetu, ali je važno da ima zarobljenih koji će otkriti nalogodavce.

Već jučer im je mentor iz Beograda, Aleksandar Vučić, krenuo s pričom kako su ovo Albanci isprovocirali i , dakle, sami krivi. Historija se ponavlja, oni šalju teroriste i ubice, prvo u Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Crnu goru, sad na Kosovo, a pripremaju i za Makedoniju, jer po Srbiji se vide Bilbordi koji to najavljuju.

Ovaj teroristička akcija je pokazala zašto se Vučić bori za “zajednicu srpskih opština”, gdje bi ovakve terorističke grupe uživale svu podršku i imale siguran zaklon, po ugledu na manji BH (č)etnitet, kojeg zovu republikom.
Jasno se vidi i da je opravdana težnja Kosovskih vlasti da ima kontrolu nad cijelom teritorijom države.

A na kraju se vidi i uloga SPC čiji manastir je poslužio kao utvrda teroristima. Borba za “srpske svetinje” je, dakle, borba za te utvrde, ali to im sa odlučnim i hrabrim Kosovarima nije puno pomoglo!
Iz Srbije će sad krenuti priča, slična onoj s kojom pravdaju genocid u Srebrenici, da je Aljbin Kurti bio u dogovoru s međunarodnom zajednicom i da su mu oni obećali sve, ako se pokaže da je ugrožen mir na Balkanu, bla, bla, bla…
Tako kažu da je bio dogovor između Bila Klintona i Alije Izetbegovića, ako bude pet hiljada žrtava da će dođi do intervencije NATO.
Samo niko da ih pita, zašto oni sudjeluju u tim dogovorima i urade baš ono što se od njih očekuje?


Izvor fotografija, Gazeta Aktuale

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Republika Kosovo je ozbiljna država […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x