Ruski svećenik Vladimir Ugrjumov prešao na islam

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je 15 godina proveo kao svećenik u pravoslavnoj crkvi, doživio je događaj koji mu je potpuno promijenio život.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vladimir Ugrjumov je svećenik pravoslavne crkve. Njegova priča započela je u momentu kada je jedna kršćanka primila islam, ona je živjela nedaleko od mjesta gdje je živio ovaj svećenik. Njemu je ova tema privukla pažnju, stoga je velečasni Vladimir počeo proučavati islam, kako bi otkrio razloge koji mnoge kršćane tjeraju da prepoznaju islam kao ispravan način vjerovanja.

Pronađeno: Čajničko Jevanđelje je u Beogradu!

 

Onog trenutka kada je počeo proučavati islam, uvidio je da postoji mnogo dodirnih točaka između kršćanstva i islama. Muslimani, kao i kršćani, vole i poštuju Isusa Krista i njegovu majku Mariju (mir s njima), te vjeruju u sva čuda koja je Isus činio, vjerujući da je liječio bolesne, slijepe, liječio gubavce i oživljavao mrtve. Sve te stvari činio je uz dopuštenje Svemogućeg Boga. Oni vjeruju da ga je Bog uzdigao na nebo, te da će se vratiti na zemlju. Kao i kršćani, muslimani vjeruju da je Isus čudesno rođen od Marije bez ikakvog muškog uplitanja, a također i vjeruju da je Marija, Kristova majka, najbolja od svih žena. Cijelo poglavlje u Kur’anu nosi njeno ime.

Mostarski sveštenik prisiljen otići iz BiH jer mu je kćerka prešla na islam

 

Isto tako, muslimani vjeruju u mnoge važne ličnosti poznate u Bibliji koji su poslani od Svemogućeg Boga, kao što su: Abraham, Ismael, Izak, Jakov, Josip, Mojsije, Aron, David, Salomon, Noa, Lot, Zaharija, Jona, Ivan (Krstitelj)… osim što vjeruju da su uz sve spomenute, također Muhammed i Isus poslani od Boga da šire ljudima Njegovu riječ. Također, muslimani vjeruju, prema Časnom Kur’anu, da je Isus Mesija.

Ali ono najvažnije što je velečasnom Vladimiru privuklo pažnju prilikom proučavanja islama i što ga je snažno privuklo, jeste lakoća koncepta monoteizma u islamu u odnosu na koncept Svetog Trojstva u kršćanstvu.

(Sveto Trojstvo je kršćanska doktrina, kršćani vjeruju da je Otac Bog, Isus je Bog i Sin Božji u isto vrijeme, a Duh Sveti je Bog, ali to nisu tri boga nego samo jedan Bog. Otac nije Sin, Sin nije Duh, Duh nije Otac.) Ovaj koncept Trojstva je vrlo složen i mnogi ga kršćani teško razumiju, ali velečasni Vladimir nije nikada pomišljao o promjeni njegove vjere, odnosno napuštanju kršćanstva, jer nije vjerovao da postoji druga vjera koja je ispravnija ili prihvatljivija od kršćanstva.

Kada je počeo proučavati islam, otkrio je da je koncept Boga u islamu vrlo jasan, da ovi ljudi vjeruju u samo jednog Boga, Ovaj Bog je Bog i Stvoritelj i Isusa i njegove majke i On je upravo isti Bog kojeg Isus spominje u Evanđelju po Ivanu, 20:17, govoreći: Isus joj reče: ` Ne zadržavaj me ! jer, ja nisam još uspeo se k Ocu mom. Ti, idi pronaći moju braću i reci im da se ja uspinjem k Ocu mom koji je vaš Otac, prema mom Bogu koji je vaš Bog…

On je isti Bog kojeg je Isus obožavao i u čije ime je došao i kojem se molio na gori u Evanđelju po Luki 6:12: U one dane otide on na goru, da se pomoli. Svu noć provede s Bogom u molitvi.

Kada uzmete Kur’an (koji je uputa od Boga cijelom čovječanstvu, a ne samo muslimanima kako mnogi misle) naći ćete u njemu da je Isus pozivao ljude da obožavaju jednog Boga. A Mesih (Isus) je govorio: ‘O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet (Raj) zabraniti i boravište njegovo će Džehennem (Pakao) biti; a nevjernicima neće niko pomoći.‘“ (Kur’an, 5:72)
________________

Ovaj Bog je Bog ovih ljudi, a on je i Kristov Bog. Muslimani ne vjeruju da je Isus Bog, već vjeruju da je on Božiji Poslanik. Velečasni Vladimir je rekao: To je ono što sam uvijek u sebi osjećao, da je Bog jedan, da je iznad svih i da je Isus poslan od Boga, ali nije Bog.

Velečasni Vladimir je spomenuo svoje osjećaje kada je prvi put čuo ezan u Turskoj prije prelaska na islam. On je rekao: “Osjetio sam poseban osjećaj kada sam čuo ezan, kao da mi se duša povukla u džamiju, ali ja sam svećenik zadnjih petnaest godina i služio sam u raznim crkvama, pa nisam poslušao moju dušu tada. Danas idem u džamiju i odlučio sam ići u Mekku pješice.”

Jedan od članova crkve kojoj je svećenik pripadao rekao je kako su ga svi poštovali i jako voljeli, no dogodilo mu se „nešto“ zbog čega je napustio crkvu i „prešao na islam“ . Velečasni Vladimir je sa svoje strane rekao da svoje bivše članove crkve jako voli, poštuje i zahvaljuje im na dobrom ophođenju prema njemu, te kaže: Neki prijatelji me ne razumiju, ali ovo je odluka koju sam donio. Već neko vrijeme sam polako išao prema tome, a napravio sam to nakon dugog i dubljeg proučavanja.

Nakon što je 48-godišnji velečasni Vladimir završio studij islama, znao je da je ova vjera vjera čistog monoteizma, i to je vjera svih poslanika, pa je potpuno napustio službu u crkvi, spoznao istinu i odlučio odmah nakon toga ići pješice na hadž. Nakon prelaska na islam svećenik Vladimir Ugrjumov odabrao je ime Said Muhamed.

 

N-um.com

Subscribe
Notify of

4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Izvor:senzor.ba […]

[…] Ruski svećenik Vladimir Ugrjumov prešao na islam […]

[…] Ruski svećenik Vladimir Ugrjumov prešao na islam […]

[…] Ruski svećenik Vladimir Ugrjumov prešao na islam […]

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x