Sabina Silajdžić na prijemu kod reisa: Budi Bog s nama

Podijelite ovaj članak:

Iskreno zahvalna na ukazanoj prilici da razgovaramo o pitanjima koja su od značaja svima nama u BiH, kao i prilici da razmijenimo mišljenja o temama koje su od osobitog interesa za zajednicu muslimana u BIH. Posebno zadovoljstvo iskazujem na svim dosadašnjim naporima i zalaganjima Reisu-l-uleme na tragu dijaloga vjerskih čelnika, i otvoreno iskazanoj dobroj volji i spremnosti za promociju međureligijskog dijaloga.

Sa ličnog stajališta izražavam zahvalnost na dobronamjernim savjetima Reisu-l-uleme glede javnog djelovanja i odgovornih istupa u javnosti, te spremnosti da se nosimo sa svim konsekvencama koje isti mogu izazvati.

Konačno, samo snagom dobre volje, dobre namjere, pluralizma mišljenja i stajališta, snagom rasprava i znanja možemo graditi ovo društvo, ovu našu prelijepu zemlju.

Budi Bog s nama 🙏 Svako dobro svima

POST SCRIPTUM

Nadam se skorom prijemu i od strane uvaženih – Mitropolit Hrizostom i Nadbiskup Tomo Vukšić, na temu uloge vjerskih institucija u BiH za naše ljepše sutra.

Iskreno vjerujem u dobru volju svih vjerskih institucija, i u spremnost čelnih ljudi da iznova zaživi inicijativa među-religijskog dijaloga u BiH. Njihov otvoreni i javni doprinos suživotu i pomirenju svih naroda u BiH, je nešto što me posebno raduje i čemu želim dati vlastiti doprinos, poručila je Silajdžić na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, Sabina Silajdžić, redovna profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu izazvala je bijes javnosti kada je objavila na društvenim mrežama osvrt koji je nazvala: Obraćanje “pro-bosanskim snagama” – propitivanje i svjedodžba istini u kojem izjednačava neustavni praznik, takozvani “dan RS” sa Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x