Sarajevski studenti sa protesta poručuju: Srebrenicu zaboraviti nećemo

Podijelite ovaj članak:

Slađana Todić, studentica sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije 11. jula na svom Instagram profilu iznijela sramotne izjave. Veličala je Ratka Mladić osuđenog pred Haškim tribunalom za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine te sramotno kazala: “Nek’ smo vas pobili, odje*i”. Nakon uznemirujuće objave, njene kolege, studenti, okupili su se danas ispred Fakulteta u znak protesta.

N1

Studenti su se okupili u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, tačnije ispred Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Na gnusan čin ranije je reagovao i Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu, naglasivši, između ostalog, da će njihovi predstavnici u tijelima i organima Univerziteta tražiti hitno sankcionisanje, te izmjenu pravilnika kojima bi se za ovakva ponašanja izricale najstrožije kazne.

N1

Saopštenje za javnost izdao je i Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, u kojem stoji kako je dekan već poduzeo aktivnosti iz svoje nadležnosti ka utvrđivanju činjeničnog stanja.

Također, potvrđeno je da će Tužilaštvo BiH formitrati predmet u ovom slučaju.

N1

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x