Sastali se Erdogan i Komšić: Turska zahvalna BiH zbog pomoći nakon zemljotresa

Podijelite ovaj članak:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u Istanbulu sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Taipom Erdoganom.

Tokom sastanaka sagovornici su razgovarali o posljedicama zemljotresa koji je pogodio Republiku Tursku.

Predsjednik Republike Turske Redžep Taip Erdogan zahvalio se državi Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima na pomoći u ljudstvu i materijalnim sredstvima, ističući da je Bosna i Hercegovina kao mala zemlja iskazala visok stepen solidarnosti sa Republikom Turskom.

Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić istakao jedinstvo građana Bosne i Hercegovine u opredjeljenosti i namjeri da se stradalima u Republici Turskoj pruži pomoć.

Komšić je naglasio da će država Bosna i Hercegovina ostati na raspolaganju institucijama Republike Turske i njenim građanima tokom sanacije posljedica zemljotresa.

Predsjedništvo BiH

Komšić i Erdogan su razgovarali i o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na implementaciju izbornih rezulatata.

Istaknuto je da je bilateralna saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske na izuzetno prijateljskom nivou, kao i obostrano uvjerenje da će saradnja između dvije države i u budućnosti dodatno jačati, saopćeno je iz njegovog kabineta, prenosi N1.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Sastali se Erdogan i Komšić: Turska zahvalna BiH zbog pomoći nakon zemljotresa Post Views: 1 # cvijanovic# denis becirevic# erdogan# zeljko komsic […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x