Sramotno: Na zvaničnoj stranici Evropske škole sporta (ESSF) RS predstavljena kao država

Podijelite ovaj članak:

Na službenoj stranici Evropske škole sporta (European School Sport Federation – ESSF), u kategoriji “Države”, nalazi se i Republika srpska, manji bosanskohercegovački entitet.

Na ovaj sraman potez reagovala je BANA, kao i uredništvo portala Bošnjaci.Net, čije pismo upućeno ESSF-u prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

Mi, državljani Bosne i Hercegovine, okupljeni u Bošnjačko-američkoj nacionalnoj asocijaciji (BANA) i Bosnjaci.Net, duboko smo povrijeđeni i razočarani da na vašoj službenoj stranici europeanschoolsport.com, u rubrici – Countries, zastavu jednog od entiteta (Republika srpska) koji je dio Bosne i Hercegovine, predstavljen je kao država. To je sramno do bola, da jedna edukativna i sportska institucija daje lažne informacije. To je porazno!!!

Ko god je to uradio za vas i u ime vas, udario je na istinu i državu Bosnu i Hercegovinu. Također, čineći to u ime sviju vas uništio je plemenitu misiju “European school sport”, da se mladi natječu u sportu, druže, razvijaju prijateljstva, a ne da ih gušite sa lažima, prekrajajući granice jedne europske države kakva je Bosna i Hercegovina koja ima hiljadugodišnju tradiciju.
Takozvana „Republika srpska” je produkt velikosrpske genocidne politike u periodu 1992 -1995., upravo srpski visoko rangirani ratni predvodnici, politički, vojni i policijski, svi su osuđeni pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.

Ističemo, na vašoj stranici gdje je glavna mapa Europe i države, postoji zastava Bosne i Hercegovina. Dok ispod, gdje su pojedinačno zastave i imena država, nema zastave Bosne i Hercegovine, ali zato onaj koji ima uticaj na uređivanje stranice je stavio zastavu entiteta “Republika srpska”. To je nedopustivo, to je udar na državu Bosnu i Hercegovinu.

Zahtijevamo od vas da pod hitno postavite zastavu Države Bosne i Hercegovine, te da uklonite zastavu takozvane “Republike srpske”.
Zahtijevamo od vas da uputite javno izvinjenje državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima, kao i da otkrijete koje to u ime “European school sport”, te da javno objavite da ste osobu ili osobe isključili iz rada vaše institucije.

S poštovanjem,
Dr. Mersim Ziljkić, predsjednik BANA
Esad Krcić, gl. urednik Bosnjaci.net

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Sramotno: Na zvaničnoj stranici Evropske škole sporta (ESSF) RS predstavljena kao država Post Views: 1 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x