Šta je rekao Staljin kad je saznao da mu je sin zarobljen?

Podijelite ovaj članak:

Najstariji sin Josifa Visarionoviča Staljina, Jakov, bio je u početku Drugog svjetskog rata obični vojnik, ali je svojim zaslugama dogurao do čina poručnika i kao takav biva zarobljen od strane nacista.


Kad su nacisti saznali da imaju tako krupnu ribu u svojoj mreži, javili su Staljinu da žele razmjenu. Pustit će njegovog sina, ako on oslobodi generala Fredricha Paulusa, ali su dobili najnevjerovatniji odgovor ikad:
– Ne može se običan vojnik zamjeniti za generala, predložite razmjenu nekog sa činom poručnika, pa ćemo razgovarati!
– Ali ovo nije običan vojnik, ovo je tvoj sin, ubjeđuju ga ovi ponovo, a Staljin im odgovara s pitanjem:
– Šta je sa drugim zarobljenicima? Zar i oni nisu nečiji sinovi?
Tu se prepiska završila, njegov sin Jakov je skončao u logoru 1943 godine, a Staljin je zbog ovakve principijelnosti postao neprikosnoven autoritet, kakvog više neće biti na ovom planetu.

Kad ovo čovjek pročita, neminovno mu se nameće usporedba s današnjim vladarima koji vrlo rado u ratove šalju tuđu djecu, a svoje pošalju na studije gdje žive na visokoj zaštićeni kao polarni medvjedi! Današnji političari bi žrtvovali čitav narod za svoju ljubavnicu, ne kažem ti sina!

Imate li u glavi ijednog današnjeg predsjednika države koji bi napravio nešto slično ovom što je uradio Staljin?

Nemojte se truditi, nećete ga naći!


Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Nemamo u glavi nikog kao što je Staljin koji je odgovoran za smrt 20 miliona svojih ljudi, kako je glup ovaj Mahmutović. Monstrum Staljin ne da nije volio svog sina nego je ODGOVORAN za 20. miliona mrtvih. Kakav bulshit ‘serator’ ovaj Mhamutović..dobro prezime kaže ‘mahmut’

Mahmut pridi na usta…slavi zločinca Staljina, SubhanAllah…Prde Mahmut ne može se dahnut.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x