Studenticama koje su negirale genocid organizuju press u Istočnom Sarajevu, danas će se obratiti javnosti

Podijelite ovaj članak:

Studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su prethodnih dana bile u fokusu javnosti zbog podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću i negiranja genocida u Srebrenici danas će se obratiti javnosti na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Na konferenciji će se obratiti studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić, kao i generalni direktor preduzeća “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek koji je studenticama “dao podršku” piše RTRS.

Konferencija za novinare će biti održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 10.00 časova, najavljeno je iz preduzeća Sarajevo-gas.

Studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu rekle su da nemaju namjeru da nastave studije na ovom fakultetu zbog medijskog linča, histerije i prijetnji po život koje su dobile zbog stava iznesenog na Instagram profilu.

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo materijal u vezi sa dvije studentkinje, od kojih je jedna na društvenim mrežama podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na dan obilježavanja 28 godina od počinjenog genocida u Srebrenici. Jedna od studentica je napisala i komentar “Nek’ smo vas pobili”.

Iz kantonalnog MUP-a su saopštili da se Tužilaštvo BiH izjasnilo da se ovaj slučaj kvalifikuje kao krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Veličanje ratnih zločina je prema Krivičnom zakonu BiH krivično djelo.

Studentice koje su izazvale gnušanje svojih kolega sa fakulteta političke strukture u Republici Srpskoj predvođene Miloradom Dodikom žele predstaviti kao žrtve. Predsjednik Republike Srpske već im je ponudio da nastave studije u Banjaluci.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Studenticama koje su negirale genocid organizuju press u Istočnom Sarajevu, danas će se obratiti j… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x