Okupljanje studenata u Sarajevu, taže sankcije za kolegice koje veličaju ratne zločince

Podijelite ovaj članak:

Slađana Todić, studentica sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije 11. jula na svom Instagram profilu iznijela sramotne izjave. Veličala je Ratka Mladić osuđenog pred Haškim tribunalom za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine te sramotno kazala: “Nek’ smo vas pobili, odje*i”. Nakon uznemirujuće objave, njene kolege, studenti, najavili su okupljanje u znak protesta.

Mirno okupljanje najavljeno je u 11:45 sati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, tačnije ispred Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

“Pozivamo sve kolege, kako sa našeg, tako i sa drugih fakulteta Univerziteta u Srajevu da nam se pridruže i da zajedno pokažemo naš stav po pitanju dešavanja, te da zatražimo sankcije za kolegice”, navodi se u pozivu studenata.

Na gnusan čin ranije je reagovao i Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu, naglasivši, između ostalog, da će njihovi predstavnici u tijelima i organima Univerziteta tražiti hitno sankcionisanje, te izmjenu pravilnika kojima bi se za ovakva ponašanja izricale najstrožije kazne.

Saopštenje za javnost izdao je i Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, u kojem stoji kako je dekan već poduzeo aktivnosti iz svoje nadležnosti ka utvrđivanju činjeničnog stanja.

N1

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Krajnji bezobrazluk i bolestan um i one da budu kriminalisti a već su kriminalke. Izbaciti sa fakulteta, ima u Banja Luci isti takav suprotnog predznaka

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x