Studentski parlament traži sankcije za Sabinu Silajdžić: Ovakve izjave značajno su narušile ugled najveće visokoškolske ustanove

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Sabina Silajdžić u istu ravan stavila 1. mart i neustavni 9. januar, predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) najavili su da će podnijeti prijavu Etičkom odboru Univerziteta.

Iz SPUS-a navode da će prijavu, koju su već napisali, podnijeti u ponedjeljak sa zahtjevom za pokretanje postupka pred Etičkim savjetom Univerziteta i ograđivanjem od sporne izjave profesorice Silajdžić.

“Ovakve izjave značajno su narušile ugled najveće i najznačajnije visokoškolske ustanove, Univerziteta u Sarajevu te naišli na žestoku osudu javnosti među kojom je i studentska populacija, a onda i roditelji poginulih studenata, rodbina i prijatelji uposlenika, profosora i nenastavnog osoblja koji su svoje živote i zdravlje izgubili braneći Republiku Bosnu i Hercegovinu, tada već međunarodno priznatu državu koja je upravo nakon tog 1. marta izabrala put nezavisnosti”, navode iz SPUS-a.

Dodaju da je profesorica Silajdžić potresla javnost svojim izjavama u kojima je uporedila 1. mart koji se obilježava kao Dan nezavisnosti BiH i 9. januar koji se obilježava kao Dan entiteta Republika Srpska te ga je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Zbog navedenog traže hitnu reakciju Senata Univerziteta u Sarajevu i Etičkog odbora koji će pokrenuti postupak za utvrđivanje povrede Etičkog kodeksa UNSA te predložiti sankciju.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Zato što su Džihadisti, svako onaj koji nije po volji da mu se sječe gava. Žena je iznjela stav, neka se iznese kontra stav.

Koji samo IDIOTIZAM od ove žene STUDENTIMA PUNU PODRŠKU I nek ne odustaju od SVOIH zahtjeva!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x