Sutra dženaza dječaku kojeg je usmrtio obijesni vozač Audija, Taekwondo savez će platiti troškove

Podijelite ovaj članak:

Predsjedavajući predsjedništva Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine i predsjednik Taekwondo saveza FBiH Samir Šarić uputio je otvoreno pismo javnosti nakon jučerašnje tragične nesreće u kojoj je život izgubio mladi taekwondo takmičar Imran Pašalić.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti:

“Jučer u jutarnjim satima kada sam se probudio dočekala me je tužna vijest. Obično na dan turnira komuniciram sa organizatorima i trenerima u vezi sa tehničkim problemima dok turnir ne počne, a jučer me je pred turnir u Posušju dočekala tužna i tragična informacija koja je sve zavila u crno. U saobraćajnoj nesreći kod Novog Travnika život je izgubio takmičar kluba Zenica Imran Pašalić, a teško su povrijeđene dvije sestre koje su članice ovog kluba i trener kluba. Odmah sam se zaputio prema mjestu zajedno sa kolegom iz saveza Amirom Hadžovićem, nakon čega smo u bolnici u Travniku dobili informaciju da je trener kluba Ishak Skopljak u teškom stanju, te da je operisan. Nakon toga smo u Novom Travniku u hitnoj pomoći našli roditelje tragično preminulog Imrana zajedno sa predsjednikom Taekwondo kluba Zenica Emirom Skopljakom koji je ujedno i otac trenera Ishaka. Roditelji su morali doći da izvrše prepoznavanje, tuga velika da se srce raspada. Za vrijeme boravka svih nas u Travniku i Novom Travniku niko nije ni spomenuo ime muškarca koji je vozio audija, kloji je po našim informacijama bio pod dejstvom alkohola, niti je iko od njegove porodice došao da vidi šta se desilo ili da pogleda Imranove roditelje u oči. Prebacio sam Imranove roditelje i njegovog brata blizanca do njihove porodične kuće, nakon čega smo se uputili u Zenicu u bolnicu da posjetimo povrijeđene djevojčice. Uspjeli smo vidjeti jednu djevojčicu zajedno sa majkom, dok je druga bila na intezivnoj njezi i pripremana za prebacivanje u Sarajevo.

Ne možete vjerovati da se tako nešto može desiti, da se tako život može okrenuti. U međuvremenu generalni sekretar Taekwondo saveza BiH Vedran Ćubela je otkazao sve aktivnosti saveza, jer se pored turnira u Posušju, trebala okupiti kadetska reprezentacije i održati polaganje za crne pojaseve.

Taekwondo savez Federacije BiH će snositi sve troškove dženaze našeg Imrana, a klubove smo organizovali da prikupe novčanu pomoć za porodicu preminulog koja će biti predata porodici. Kontaktirao sam zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Kenana Uzunovića i zastupnicu u državnom parlamentu Aidu Baručiju koji su izrazili saučešće, te izjavili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da se pomogne porodici.

Apelujem na sve dobre ljude da se uključe i pomognu porodici preminulog Imrana, našim teško povrijeđenim djevojčicama i našem treneru Ishaku Skopljaku koji je u teškom stanju. Ovim putem im želimo brz oporavak.

Takođe apelujem na sve nivoe vlasti da podhitno učine nešto u vezi sa saobraćajnim zakonom kako se životi ne bi tragično prekidali zbog neodgovornih pojedinaca.”

Podsjetimo, Emir Skopljak, predsjednik Taekwondo kluba Zenica i otac trenera Ishaka koji je također povrijeđen u nesreći, govorio je za N1.

Vozač Audija je uhapšen, ali detalji nisu saopćeni.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Sutra dženaza dječaku kojeg je usmrtio obijesni vozač Audija, Taekwondo savez će platiti troško… Post Views: 0 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x