Trudnice u ovoj buregdžinici imaju besplatan burek, mogu da dođu koliko god puta žele

Podijelite ovaj članak:

Na pitanje: “Gdje ćemo na doručak?” uobičajeno je da se čuje: “Na burek, šta drugo”, a da ovo omiljeno pecivo sve češće bude na meniju budućih mama u Negotinu, priželjkuje Nikola Petraćković iz ovog grada koji je odlučio da ponudi besplatan obrok za trudnice.

“Mi smo malim doprinosom odlučili da pomognemo našim trudnicama, da im ovde obezbedimo besplatan obrok. Mogu da dođu koliko god puta žele dnevno, nema ograničenja. Nije bitno iz kog su grada, mogu da dođu i iz Beograda, Novog Sada, Negotina… Želimo da pomognemo u rađanju dece. Negotin je lep grad, ali imamo malo problema sa belom kugom, pa želimo da podstaknemo mlade roditelje”, navodi Nikola.

Nedaleko od pekare nalazi se savjetovalište za mlade mame, a Miljana koja je u šestom mjesecu trudnoće nedavno je čula za ovu akciju.

“Ovo je prelep gest, time je pokazao šta nosi u sebi. On ima troje dece i znam da će ovo mnogima pomoći, dokazao je humanost”, rekla je ona.

Kako kaže, juče je bila prvi put i probala je pitu sa sirom i sa zeljem.

Tajnu dobrog bureka probao je Manuel Trujkić, koji je sa svega 19 godina postao jedan od najboljih majstora u gradu. Kada završi tri kore, onda priprema i sljedeću.

“Kora se prvo razvuče, a onda krenete da je bacate”, navodi on.

Mještani su prijatno iznenađeni i smatraju da je ovo odličan način da se poboljša natalitet u Negotinu.

Svojim primjerom Nikola je dao ideju da se pokrenu slične akcije, a prijedlog je da se besplatna hrana obezbijedi i za socijalno ugrožene, prenose Nezavisne novine.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Trudnice u ovoj buregdžinici imaju besplatan burek, mogu da dođu koliko god puta žele […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x