Tužilaštvo potvrdilo: Dječak nije krivično odgovoran

Podijelite ovaj članak:

Učenik VII razreda OŠ “Vladislav Ribnikar”, K.K. (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio 8 učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K.K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

“Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odjeljenja za opšti kriminal i Odjeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti”, navode u Tužilaštvo.

Takođe je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstnaci.

“Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina”, navodi se u saopštenju, prenosi “Euronews”.

Subscribe
Notify of

5 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Tužilaštvo potvrdilo: Dječak nije krivično odgovoran […]

Ma treba prvo tužilaštvo pa onda oca i ostalu gamad pobiti.

Last edited 1 year ago by Joker

[…] Tužilaštvo potvrdilo: Dječak nije krivično odgovoran Post Views: 0 […]

[…] Tužilaštvo potvrdilo: Dječak nije krivično odgovoran […]

Evo kakva izjava stiže iz tuzilastva i vrha vlasti:Za desetoro nevine ubijene dece,nema krivične odgovornosti,tata će platiti prekršajnu prijavu,kao da je prešao preko pune linije i tu se sve sankcije završavaju.
Važna poruka za buduće Mamine i tatine sinove “krem elite”,kako ih je večeras nazvao gospodin predsednik,
NEMA KRIVICNE ODGOVORNOSTI,za počinjena teška krivična dela ubijanja nedužnih,ako ste maloletni i ako su vam roditelji “krem elita”.
ZIVELA PRAVNA ZEMLJA SRBIJA!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x