U Adani zgrade bez pukotine: Dokaz da je građevinska mafija kriva za katastrofu

Podijelite ovaj članak:

Broj poginulih nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji bliži se 39 hiljada. U Kahramanmarasu spašena su dvojica braće nakon što su 198 sati bila pod ruševinama. Osam dana nakon zemljotresa nastavljeni su spasilački napori iako je sve manje nade da će pronaći još mnogo preživjelih.

Neki od međunarodnih spasilačkih timova napuštaju Tursku.

“Ovo je jako čudna slika, u smislu da se razlikuje od svih drugih gradova u kojima smo bili, posebno u odnosu na Kahramanmaras koji je potpuno uništen. Adana je na nogama, sve zgrade u celom ovom kvartu visoke su po 14 spratova, zgrade koje se nalaze tik uz ovu nemaju pukotine […] svi stanuju i dalje gde su stanovali,” javlja Al Jazeerina reporterka Jelena Glušac.

“Ovo nam je zapravo najbolja ilustracija onog svedočenja koje čujemo i koje se pojačava, a to je – da za razmjere katastrofe u Turskoj nije kriv zemljotres ni prirodna nepogoda, već da su krivi ljudi, odnosno građevinska mafija,” kaže Glušac.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] U Adani zgrade bez pukotine: Dokaz da je građevinska mafija kriva za katastrofu Post Views: 13 # turska# zemljotres […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x