U Prijedoru počela saslušanja svjedoka u slučaju imama Amira Mahića

Podijelite ovaj članak:

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama portala Politicki.ba, već su se dvojica Bošnjaka iz Kozarca odazvali pozivima prijedorske policije da daju izjave vezano za slučaj imama Amira ef. Mahića.

Pozvani su nakon što ih je policija identifikovala na videosnimku koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem je 27. januara ove godine snimljena hutba hafiza Mahića koji je tog dana, inače, predvodio džuma-namaz u Kozarcu.

– Ljudi su uplašeni, niko od onih koji su dobili poziv da daju izjavu ne smije pokazati poziv koji je dobio. Također, valjda u svoj ovoj atmosferi straha, nijedan od ove dvojice ne želi reći šta ih je policija pitala.

Bošnjake privode na saslušanje zbog toga šta je hodža pričao u džamiji, a pun stadion Srba skandira ime ratnog zločinca Ratka Mladića pod čijom komandom je poklan Prijedor i cijela Krajina, a policija ni glavu da okrene – kaže za Politicki.ba Bošnjak iz Prijedora koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman.

Navodi da Bošnjaci u Prijedoru nemaju pravo da nekom od onih što skandiraju imena zločinaca kažu “dosta je više”, a kamo li da im se suprotstave na bilo koji drugi način.

– Dakle, Bošnjaci će ići na saslušanja i neće smjeti pričati šta je na saslušanju bilo, a djeca njihovih komšija Srba će hodati ispred njihovih vrata i pjevati pjesme o zločincima koji su im pobili djecu, rođake, braću.

To je, nažalost, stanje kakvo, godinama, a posebno nakon 27. januara ove godine vlada u Prijedoru – dodao je ovaj sagovornik, prenosi Patria.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] U Prijedoru počela saslušanja svjedoka u slučaju imama Amira Mahića […]

[…] U Prijedoru počela saslušanja svjedoka u slučaju imama Amira Mahića […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x