Ugostitelji zaradu donirali za školarinu dječaku koji treba da ide na Oksford

Podijelite ovaj članak:

Vlasnik palačinkarnice “Haj svrati” Benjamin Vejsilović pokrenuo je akciju prikupljanja novca za Omerovo školovanja. On je kazao da cjelokupna zarada od prodaje palačinki će otići u Omerove ruke.

Taj gest oduševio je i sve mještane Sjenice, te su se nakon toga, uključili i još pojedini ugostiteljski objekti, kako bi dali svoj doprinos i pomogli Novopazarcu da ode na Oksford.

”Ovo što ulažemo u njega i obrazovanje, prije svega ulažemo u budućnost naše zajednice i Sandžaka. Mi imamo šansu da dobijemo jedan takav dijamant za kojim cijelu svijet vapi. Tako da moramo i možemo da ga podržimo u tome, jer ako nemamo školovane i stručne ljude onda nemamo nista”, kazao je Vajsilović.

Podršci su se odazvali i drugi žitelji Sjenice, a jedan medju njima jeste i Benjamin Purković.

”Ovim treba da pokažemo da smo ponosni i da nam je on primjer, te da se nadaju da će zajednica da ostane i pomogne. Naša firma će se priključiti akciji, kako bi pomogli Omeru da ode na Oksford”, dodao je on.

Ako jedan prospe čašu vode, onda to ne znači ništa, ali ako svi uzmemo i prospemo po čašu vode napravićemo rijeku, Omeru ćemo dati krila da ode na Oksford”, riječi su Benjamina iz Sjenice.

Svi su na nogama i rade sve što je u njihovoj moći kako bi Omeru pružili pomoć da ovaj genije do kraja mjeseca sakupi 70.000 eura i krene put Engleske, piše Sandžak danas.

Podsjećamo, Omer Mihović je dobio rijetku šansu za studije na Oksfordu, jednom od najboljih univerziteta u svijetu. Omer je ispunio sve akademske kriterijume, međutim, sretan završetak zavisi od finansija. Samo za prvu godinu studija potrebno mu je oko oko 70.000 eura.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ugostitelji zaradu donirali za školarinu dječaku koji treba da ide na Oksford […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x