Provalnik upao u kuću, nana ga istukla pa mu dala da jede

Podijelite ovaj članak:

Objasnila je da fizičku kondiciju u devetoj deceniji održava držeći časove plesa i istakla da je sretna što nije teže povrijeđena tokom provale.

Stereotip o nani koja ne dozvoljava da “djeca budu gladna” jedna 87-godišnja Amerikanka dovela je do krajnosti kada je nahranila mladića koji joj je provalio u kuću i pokušao da je opljačka. Među najistrajnijim stereotipima društva je žena, najčešće treće životne dobi, koja insistira da ko god uđe u kuću ne smije ostati gladan, posebno mladi.

Međutim, 87-godišnja žena iz Bransvika, gradića u američkoj saveznoj državi Maine, nedavno je dovela taj stereotip do krajnosti tako što je, navodno, savladala tinejdžera koji je provalio u njen dom, a zatim mu dala da nešto gricne kada je rekao da je gladan.

Marjorie Perkins našla se u centru jedne od najnovijih čudnih priča koje su izašle iz sistema krivičnog pravosuđa SAD. Bakica se, oko dva sata poslije ponoći 26. jula, trgla iz sna i vidjela 17-godišnjeg mladića kojeg je nekoliko puta angažovala da joj pokosi travu u dvorištu.

Tinejdžer je stajao iznad nje i rekao: “Sad ću da te isiječem”, navodi se u izvještaju Bransvik Times Recorda.

– Pomislila sam: “Ako će da me siječe, ja ću da ga šutiram”, ispričala je Marjorie novinarima online izdanja lokalnih novina.

Bivša učiteljica potom je ustala i počela da obuva papuče, ali je provalnik tada počeo da je udara. Perkinsova je donekle izbjegla napad tako što je zgrabila stolicu i koristila je kao štit, a istovremeno je počela da doziva pomoć.

Ipak, kako niko drugi nije bio u kući, zapomaganje je bilo uzaludno. Tinejdžer je bakicu gurnuo i više puta uspio da udari, zadavši joj bar jedan udarac u čelo od čega joj je ostala modrica. U međuvremenu, Marjorie je mladića šutnula i stolicu postavila tako da nije mogao da joj se približi, ispričala je hrabra 87-godišnjakinja novinarima. Napadač se na kraju umorio i uputio se ka kuhinji, prisjeća se Perkinsova.

Tada je shvatila da mladić na sebi nije imao pantalone niti cipele. Složio ih je na gomilicu zajedno sa nožem pored klima-uređaja koji je uklonio kako bi kroz taj otvor ušao u Marjorieinu kuću.

– Moraš da izađeš napolje. Potrebna ti je pomoć, rekla je Perkinsova tada mladom čovjeku.

Kako je Marjorie ispričala lokalnim medijima, mladić joj je uzvratio da je bio strašno gladan i da nije imao šta da jede neko vrijeme.

Baka je provalniku onda pružila teglu putera od kikirikija i medenjake. Dodala je i dvije mandarine i nekoliko pakovanja proteinskog šejka. Tinejdžer je prihvatio hranu i odmah počeo da jede. Dok je njegova pažnja bila usmjerena na to da utoli glad, baka je zgrabila svoj fiksni telefon i pozvala policiju “što je brže mogla”.

Mladić je, ipak, otišao prije dolaska policije. Ušli su mu u trag uz pomoć policijskog psa. Uz optužbe za provalu, prijetnje i napad prebačen je u pritvor u Centar za omladinu. U trenutku kada je uhapšen imao je kod sebe flašu alkohola pa će, budući da je maloljetan, listi optužbi biti dodata i ona za konzumiranje alkohola.

Perkinsova je za Bransvik Times Record rekla da se nada da će dječaku biti pružena sva pomoć koja mu je potrebna da se vrati na pravi put. Baka je dodala da je prije desetak godina, kada je kosio njeno dvorište, bio izuzetno pedantan i radio to odlično.

Objasnila je da fizičku kondiciju u devetoj deceniji održava držeći časove plesa i istakla da je sretna što nije teže povrijeđena tokom provale. Sugrađanima je poručila da provjeravaju da su njihove jedinice za klimatizaciju koje se nalaze na prozoru pravilno obezbijeđene kako provalnici ne bi imali šanse za im uđu u dom.

Oslobođenje

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Provalnik upao u kuću, nana ga istukla pa mu dala da jede Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x