(VIDEO) Bosanski kralj Čarls čuva ovce na Visočici i traži čobana, čobanica ne dolazi u obzir

Podijelite ovaj članak:

Osman Džiho je napravio interesantnu priču na Visočici sa bračnim parom Kozlić.

Samir i Nezira su iz Zenice, tačnije iz sela Vukotići, a trenutno borave na planini Visočica gdje čuvaju ovce. Vedrog duha, nasmijani i pozitivni sa Osmanom su razgovarali na brojne teme. Između ostalog, bilo je priče i o radnoj snazi.

“Tražim čobana, ako ima neko zainteresovan, neka se javi. Ima platu, ima spavanje gdje i ja spavam, ima hranu što i ja jedem. Ako puši, ima i duhan. Ako pije, u mojoj se kući ne pije. Plata je po dogovoru”, kaže Samir.

“Samo čobani. Ne mogu čobanice. Kod nas samo muški čuvaju ovce”, Nezira odlučno dodaje.

Džiho nije mogao ne primjetiti i nevjerovatnu sličnost Samira sa kraljem Čarlsom. U to ime, Samir je pozvao kralja sebi u goste, obećao ga je počastiti domaćim sirom i mlijekom, a Nezira je poručila da kralj obavezno ponese funte sa sobom.

Ne propustite priču ovog živopisnog bračnog para.

Napomena: Samir Kozlić je ostavio broj telefona 061 286 601. Zainteresovani za sir ili radnik može poslati SMS poruku ili se javiti u chat privatno na Facebooku s napomenom da gore na Visočici nema signala, tako da se strpe za odgovor. Ponekad negdje “naleti” signal, a on će Vam se sigurn javiti, samo treba vremena, poručio je.

Video pogledajte OVDJE.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] RSE (VIDEO) Bosanski kralj Čarls čuva ovce na Visočici i traži čobana, čobanica ne dolazi u obzir Post Views: 1 Podijelite ovaj […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x