Vjerovali ili ne: Jedna osnovna škola u Sarajevu skupila preko 10.000 KM za Gazu

Podijelite ovaj članak:

Učenici zajedno sa roditeljima, te uposlenici Osnovne škole Aleksa Šantić iz Sarajeva sakupili su ukupno 10.212 KM za pomoć narodu Palestine.

Ovu fascinantnu vijest smo pronašli na službenoj stranice pomenute škole:

“Uprava škole JU OŠ „Aleksa Šantić“ i Vijeće roditelja su pokrenuli humanitarnu akciju za narod Palestine. Učenici, roditelji i zaposleni u OŠ „Aleksa Šantić“ Sarajevo su prikupili donaciju u iznosu od 10.212,00 KM. Ponosni. Zahvaljujemo svima”, stoji u objavi.

Prikupljeni novac su uplatili na račun humanitarne organizacije Pomozi.ba. Ova organizacija je prethodno objavila da su prikupili više od milion KM za pomoć narodu Palestine.

“Do ovog momenta prikupili smo nešto više od milion maraka za pomoć narodu Palestine!

Četvrtinu tog iznosa, 250.000 KM već smo uplatili na račune tri partnerske organizacije – Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i palestinske NATUF for Environment and Community Development. Timovi ovih organizacija trenutno se nalaze u južnom dijelu Pojasa Gaze i dijele pomoć ljudima koji su izbjegli iz svojih domova iz centra Gaze u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština.

Organizacija Rahma Austria će od novca kojeg smo im uplatili dijeliti hranu i gotove obroke, Swiss Barakah Charity medicinske potrepštine, a NATUF u mjestu Khan Yunis na samom jugu Pojasa Gaze vaučere koje stanovnici mogu razmijeniti za hranu, vodu, higijenu i ostale potrepštine kojih u tom dijelu još uvijek ima.

Akcija za pomoć stanovnicima Palestine traje i dalje, a mi od srca zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su pozivali broj telefona 17006, te donirali novac lično ili putem naših bankovnih računa i web platforme”, objavili su iz Pomozi.ba.

Ekipa Senzor.ba čestita ovoj vrijednoj ekipi i nada se da će se ubrzo otvoriti i prilazi Gazi kako bi tom narodu počela pristizati prijeko potrebna pomoć u mnogo većem obimu.

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Vjerovali ili ne: Jedna osnovna škola u Sarajevu skupila preko 10.000 KM za Gazu […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x