Bošnjaci suosjećaju sa žrtvama: Prikupljeno više od milion maraka za pomoć narodu Palestine!

Podijelite ovaj članak:

Do ovog momenta prikupili smo nešto više od milion maraka za pomoć narodu Palestine, obavijestili su iz humanitarne organizacije Pomozi.ba prije dva dana.

“Četvrtinu tog iznosa, 250.000 KM već smo uplatili na račune tri partnerske organizacije – Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i palestinske NATUF for Environment and Community Development. Timovi ovih organizacija trenutno se nalaze u južnom dijelu Pojasa Gaze i dijele pomoć ljudima koji su izbjegli iz svojih domova iz centra Gaze u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština.

Organizacija Rahma Austria će od novca kojeg smo im uplatili dijeliti hranu i gotove obroke, Swiss Barakah Charity medicinske potrepštine, a NATUF u mjestu Khan Yunis na samom jugu Pojasa Gaze vaučere koje stanovnici mogu razmijeniti za hranu, vodu, higijenu i ostale potrepštine kojih u tom dijelu još uvijek ima.

Akcija za pomoć stanovnicima Palestine traje i dalje, a mi od srca zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su pozivali broj telefona 17006, te donirali novac lično ili putem naših bankovnih računa i web platforme”, poručili su iz ove organizacije.

Napominjemo da je prikupljeni iznos sada još i veći, te da su Bošnjaci donirali i putem drugih platformi i organizacija, tako da je cifra od milion KM već odavno premašena.

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x