Devla živi od socijalne pomoći, a danas je donirala 1000 KM na humanitarnom bazaru

Podijelite ovaj članak:

Danas je ova moja institucija održala lekciju svima, započeo je svoju objavu na društvenim mrežama Safet Kubat, društveni aktivista i administrator ekološke grupe Rijeke BiH, budi promjena.

Njegovu objavu dalje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:
“Ovo je Devla, moja prijateljica (i to preponosno kažem), koja je danas donirala 1000 KM na Bazaru kojeg su organizovali ucenici OŠ za pomoć narodu Palestine.
Iako sam dvoumio se da li da objavljujem ovu vijest, naprosto sam morao. Naime da neko donira 1000 KM, danas i jeste i nije čudno. Ali ono što je ibret u ovom svemu, da Devla nikada nije bila u radnom odnosu, da Devla nema ni penziju (nego minimalna socijalna primanja), da se o Devli skrbi njena sestra, da je Devla i sama u potrebi za primanjima.

Ali Devla ima nešto što mnogi nemaju, a to je srce i to srce veće i od Istanbula i Saudijske Arabije.
Samo dragi Bog zna kako je uopće i kada uspjela skupiti taj iznos, jer je i to samo po sebi ibret, možda da bi jednog dana otišla na hadžež, ko zna, ali Devla srcem gleda. Golemo.
Jeza me obuzima dok ovo pišem.
I da, Devla nas podržava oko ekoloških problema i uvijek priča kada god se sretnemo, Sajo ( kako me od malena zove), šta se samo svadjaš sa narodom, hoće l’ ikad narod na zelenu granu? Hoće Devlo ako Bog da.

Ne daje bolan onaj ko ima, nego ko je naučio. Bravo”, poručio je Kubat.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Devla živi od socijalne pomoći, a danas je donirala 1000 KM na humanitarnom bazaru Post Views: 31 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x