Duška Jurišić prisustvovala otvorenju džamije u Rabranima i poručila: Ja ću nastaviti svoju borbu

Podijelite ovaj članak:

Žao mi je što niži nivoi vlasti ne pokazuju razumijevanje, međutim, bez obzira na sve neugodnosti, ja se nadam da ćemo jedino razgovorom doći do nekog rješenja – kazala je danas u Rabranima zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić.

Ona je prisustvovala svečanom otvorenju adaptirane Tucakovića džamije u Rabranima kod Neuma, a u izjavi za medije Islamske zajednice naglasila je da se borba u Rabranima dosta dugo vodi.

– Moram vas podsjetiti da je prije nešto malo više od dvije godine Islamska zajednica zatražila urbanističku saglasnost za dogradnju džamije u Rabranima. Nažalost, uzaludna su bila čak četiri pokušaja. Općina Neum nije odobrila gradnju džamije i nakon toga krenuli su razgovori. Moja dužnost je bila da obavijestim najviše zvaničnike Hrvatske demokratske zajednice, s obzirom da obavljam dužnost zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice, i u skladu sa Zakonom o slobodi vjera – kazala je ona.

Dodala je da je pravo muslimana kako u Neumu, tako i onih koji dolaze u Neum, da upražnjavaju svoje pravo da imaju mogućnost da dođu u džamiju.

– Ovo je jedina džamija na području općine Neum, zato smatram nedopustivim da se saglasnost do sada nije dala. Ja ću nastaviti svoju borbu, već 27. imamo novi sastanak s načelnikom Općine Neum, da se pronađe rješenje za dogradnje džamije i za zemljište koje je u to ime iskorišteno. Bitno je naglasiti da su ti pregovori naporni – izjavila je Jurišić.

Preporod.info

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Duška Jurišić prisustvovala otvorenju džamije u Rabranima i poručila: Ja ću nastaviti svoju bo… Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x