Duška Jurišić, prava osoba na pravom mjestu

Piše, Muhamed Mahmutović, pisac

Poznata novinarka, Duška Jurišić, odnedavno je pomoćnica ministra za Ljudska prava i izbjeglice. Bilo je mnogo gunđanja na njezin izbor i priča kako je to zaradila tako što je kriminalizirala SDA, ali ono što u ova prva dva mjeseca pokazuje nam govori da je ona prava osoba na pravom mjestu, možda i njabolji mogući izbor!
Neću ulaziti u to kako je tretirala spomenutu SDA ili bilo koga drugog, ponekad se nisam slagao s njom kao novinarkom, ali ovo što sam večeras čuo u Pressingu na tv N1 sve treba uklesati u svaki bosanski kamen!


Ona nikom ne podilazi, niti se ulizuje bilo kome, a vala se vidi da se nikog i ne boji, što je rijetkost na našim prostorima. Vrlo je aktivna i obilazi žarišta, traži rješenja, upire prstom u nepravilnosti…Zaista pravo osvježenje!
Ali, ona je i sama na žalost rekla, da će vlast koja je nju postavila na to mjesto pasti zbog – ljudskih prava! Ona toj vlasti prigovara i ono što joj mnogi dobronamjerni ljudi prigovaraju, a to je popuštanje zloglasnom dvojcu Dodik&Čović, kako bi se što prije formirala vlast i to se onda brojalo kao uspjeh.


Kakav je uspjeh formirati vlast koja će raditi protiv države, a izbor kandidata ovog dvojca pokazuje baš to?!
Voditelj je nekoliko puta bespotrebno prekinuo Dušku, pa smo ostali uskraćeni za neke detalje iz političke kuhinje, ali se iskreno nadam da će biti uskoro prilike da nam Duška iznutra otkrije te pikanterije.
Toplo preporučujem gledanje intervjua u cijelosti!

4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Duška Jurišić, prava osoba na pravom mjestu […]

[…] Duška Jurišić, prava osoba na pravom mjestu […]

[…] Duška Jurišić, prava osoba na pravom mjestu […]

[…] Duška Jurišić, prava osoba na pravom mjestu […]

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x