EL-Ghaziju prijeti suspendija zbog podrške Gazi, ali on poručuje: Moj stav je isti

Podijelite ovaj članak:

Nizozemski ofanzivac Anwar El Ghazi se oglasio putem društvenih mreža nakon informacija da je njegov Mainz izrazio spremnost na ukidanje njegove suspenzije te je pri tome istakao kako ne odustaje od iskazanih stavova i kako se nigdje nije izvinio.

Naime, Mainz je prošle sedmice suspendovao El Ghazija zbog objave na Instagramu kojom je podržao Palestince nakon bombardovanja Gaze.

“Da se izbjegne ikakav nesporazum, moj post od 27. oktobra bilo je moje jedino oglašavanje upućeno Mainzu i javnosti vezano za moje prethodne postove na društvenim mrežama. Sve druge objave, komentari i izvinjenja pogrešno mi se pripisuju i ja ih nisam dao. Moj stav je isti kao i kada je sve ovo počelo: ja sam protiv rata i nasilja, ja sam protiv ubijanja nevinih civila, ja sam protiv svih oblika diskriminacije, ja sam protiv islamofobije, ja sam protiv antisemitizma, ja sam protiv genocida, ja sam protiv apartheida, ja sam protiv okupacije i ja sam protiv ugnjetavanja. Ne žalim i ne kajem se zbog svojih stavova. Ne distanciram se od onoga što sam rekao. To neću učiniti sada, a ni do kraja svog života. Uvijek ću se zalagati za čovječnost i potlačene. Ne dugujem odgovornost ijednoj državi. Ne mislim da bilo ko ili bilo koja država treba biti iznad međunarodnog prava. Nemam izbora nego biti čvrst u svojim stavovima i svjedočiti o istini. Činio bih to čak i kada bi istina bila neugodna po mene ili moju porodicu. Nikada neće biti opravdanja za 3.500 ubijene djece u Gazi tokom posljednje tri sedmice”, napisao je El Ghazi pa dodao:

“Ne razumijem kako svijet može ostati tih kada prema podacima inicijative ‘Save the Children’ svakih 10 minuta u Gazi bude ubijeno jedno dijete? Dok ja odigram jednu utakmicu, u Gazi ubiju devetoro djece i broj raste svakim danom. Ko ima imalo savjesti, ne može ostati tih. Moramo insistirati na prestanku ubijanja u Gazi, sada!”

Podsjetimo, El Ghazi je u Mainz stigao tek prije mjesec i po kao slobodan igrač, a prethodno je igrao za PSV, Ajax, Lille, Aston Villu i Everton.

(Klix)

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] EL-Ghaziju prijeti suspendija zbog podrške Gazi, ali on poručuje: Moj stav je isti Post Views: 22 Podijelite ovaj članak: […]

order viagra for women

EL-Ghaziju prijeti suspendija zbog podrške Gazi, ali on poručuje: Moj stav je isti – Senzor.ba

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x