Livno: Iz vozila u pokretu pred sami početak teravih-namaza ispaljeni hici iz vatrenog oružja

Podijelite ovaj članak:

Povodom nemilog događaja koji se desio u ponedjeljak, 10. aprila 2023. godine, u džematu Guber, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Livno, kada su iz vozila u pokretu pred sami početak teravih-namaza, u blizini džamije, ispaljeni hici iz vatrenog oružja, Muftijstvo mostarsko pozvalo je službene organe da odlučno provedu istragu, utvrde činjenice i pronađu izvršioce.

„Ovaj događaj uznemirio je lokalne džematlije i sve članove naše zajednice, a posebno nas žalosti što se desio u mubarek ramazanskom vremenu.

Gradonačelnika Grada Livna pozivamo da sa saradnicima posjeti džematlije Gubera, jer bi ta gesta bila od velike važnosti i razumjeli bismo je kao izraz brige za sve stanovnike Grada Livna podjednako.

Muftijstvo mostarsko vjernicima upućuje poruku podrške, da hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, sa željom da u miru i Božijem zadovoljstvu provedu preostale ramazanske dane, te da i dalje razvijaju kulturu zajedničkog života sa svojim komšijama“, kaže se u saopćenju kojeg poptisuje muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Livno: Iz vozila u pokretu pred sami početak teravih-namaza ispaljeni hici iz vatrenog oružja Post Views: 69 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x