Napad na Islamsku zajednicu je nastavak udružene antibosanske koalicije presuđenih za genocid i UZP

Podijelite ovaj članak:

Odgovor Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK} onima koji napadaju na i Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini.

Antibosansku kampanju koju politički establišment bosanskohercegovačkog entiteta Rs i Hrvatskog narodnog sabora kontinuirano vode protiv Islamske zajednice i Bošnjaka je dio udružene antibosanske koalicije koju vodesljedbenici politika koje su presuđene za genocid i udruženi zločinački poduhvat, kojima je tokom agresije cilj bio podjela države Bosne i Hercegovine.

Antibosanskoj koaliciji koja udruženo djeluje u i van Bosne i Hercegovine je cilj rušenje države i njenih institucija i slabljenja utjecaja Bošnjaka, naroda koji Bosnu i Hercegovinu najjače osjeća kao svoju domovinu i kojem je u najvećem interesu da ona bude jaka, demokratska, nezavisna i suverena država. Jedinom narodu u Evropi protiv koga je izvršen presuđeni genocid. Država Bosna i Hercegovina je danas ponovo na udaru onih koji su projektovali i izvršili protiv nje dvostruku agresiju.

Bosna i Hercegovinma treba zajednički odgovor matice i dijaspore na napade Zagreba i Beograda. Bosna i Hercegovina je u opasnosti za secesiju, oduzimanja teritorija, ugrožavanje teritorijalnog integriteta, političkog subjektiviteta i suvereniteta. Sve su jači tonovi iz susjednih država da je Bosna i Hercegovina nemoguća država i da treba nastaviti agresivno genocidni projekat iz 90tih godina. Napada se istine i pravda, negira genocid, negiraju sudske naučne i historijske činjenice o agresiji i genocidu, glorifikuju se zločini i zločinci. Negira se bosanski jezik, bosanska historija, kultura i tradicija.

Bosna i Hercegovina nije nastala na pravu konstitutivnih naroda, već na Ideji Bosne i bosanskom duhu koji su očuvali hiljadugodišnju bosansku državnu, kulturnu i društvenu tradiciju, a koji su stalni predmet agresivno genocidnih napada istočnih i zapadnih susjeda. Negiranje bosanskohercegovačke tradicije, negiranje presuda suda Ujedinjenih nacije i veličanje i nagrađivanje ratnih zločnaca, negiranje bošnjačkog naroda i negiranje države Bosne i Hercegovine neće naškoditi hiljadugodišnjoj bosanskoj tradiciji, ali hoće mnogo reči o istočnim i zapadnim negatorima države Bosne i Hercegovine.

Pozivamo probosanskohercegovačke snage u matici i dijaspori da se organizuju na adekvantan način, da odgovore na napade na suverenost, teritorijalni integritet, međunarodni subjektivitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, ali i njenu dalju budućnost. Bosna i Hercegovina, bošnjački narod, istinba, pravda i kultura sjećanja se brane danas obrazovanjem, znanjem, jedinstvom, piše u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.

IGK/Bošnjaci.net

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Napad na Islamsku zajednicu je nastavak udružene antibosanske koalicije presuđenih za genocid i UZ… Post Views: 72 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x