Podsjećanje na sramotan potez: Kardinal Puljić je u zatvoru posjećivao ratnog zločinca Darija Kordića

Podijelite ovaj članak:

VRHBOSANSKI kardinal Vinko Puljić predvodio je u subotu delegaciju koja je u Grazu posjetila osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, pisali su mediji još prije 10 godina.

Zajedno s Puljićem zatvor u Grazu su pohodili direktor Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije Mirko Šimić, Puljićev osobni tajnik Davor Topić, časna sestra i direktorica vrtića u Sarajevu Kata Ostojić, velečasni Davor Jurić i voditelj katoličke misije u Grazu fra Franjo Jurinec.

Ovo je već drugi put da Puljić u zatvoru posjećuje ratnog zločinca Kordića, stoji na njegovom fan pageu na Facebooku. U statusu u kojem je objavljena informacija o Puljićevom posjetu Kordiću, navodi se i dio njihova razgovora. Citiramo:

“Poslije neizbježne molitve i blagoslova uslijedio je istinski, prijateljski i otvoren razgovor. Izdvojit ćemo samo jedan dio razgovora koji je vrlo bitan, slikovit i koji pokazuje pravo lice Darija Kordića. Na kardinalovo pitanje: ‘Kada misliš da bi mogao konačno izići iz zatvora?’, Dario je samo rekao: ‘Ne želim niti minutu ranije izići dok to ne bude Božja volja, a On je taj koji odlučuje'”.

Kordić je osuđen na 25 godina zatvora za sljedeća kaznena djela:

– Protupravni napad na civile; protupravni napad na civilne objekte; bezobzirno razaranje koje nije opravdano vojnom nuždom; pljačkanje javne ili privatne imovine; uništavanje ili hotimično oštećivanje vjerskih ili obrazovnih ustanova (kršenja zakona ili običaja ratovanja)

–  Hotimično lišavanje života; nečovječno postupanje; protupravno zatvaranje civila (teška kršenja Ženevskih konvencija)

– Progoni na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi; ubojstvo; nehumana djela; zatvaranje (zločin protiv čovječnosti), pisao je Index 2013. godine.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Podsjećanje na sramotan potez: Kardinal Puljić je u zatvoru posjećivao ratnog zločinca Darija Ko… Post Views: 1 […]

[…] Podsjećanje na sramotan potez: Kardinal Puljić je u zatvoru posjećivao ratnog zločinca Darija Ko… […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x