Tetka ubijene Nizame tvrdi da je samo policija znala gdje se skriva i da su stigli tek 20 min nakon poziva

Tetka Zijada Vuković Pamuković, koja je čuvala Nizamu, izjavila je za Blic da je Nizama bila kod nje sa svojim djetetom sedam dana prije nego je ubica pronašao.

Zijada je izjavila: “Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su otkrili lokaciju, osmi dan je saznao gdje se skriva”, tvrdeći da je samo policija znala gdje se Nizama skrivala.

“Nizama se žalila na probleme i zato je pobjegla kod mene sa svojim djetetom od tog nasilnika”, kaže
“Kada je saznao da se Nizama skriva kod nas, došao je na vrata. Prvo je prijetio pištoljem, potom je izbacio mog sina vani. Zatim je uzeo dijete i odveo Nizamu, te počeo pucati na nas. Mog sina Nedima je ranio. Tada sam pozvala policiju, koja je stigla tek nakon 20 minuta, iako naša kuća udaljena samo jedan kilometar. – priča vidno uznemirena žena.

Prema njenim riječima, beba rahm. Nizame i Nermina je dobro i smještena je u bolnici.

Zijada je dodala da porodica posjeduje dokument u kojem je Nizami odbijena zaštita nakon što je prijavila Nermina za nasilje, a posljednji put je to učinjeno prije tri dana.

“Da su policija i pravosuđe na vrijeme reagirali, ova strašna tragedija koja nas je zadesila mogla je biti spriječena i Niza bi sada mogla uživati sa svojom kćerkom”, poručila je Zijada Vuković Pamuković, piše Blic.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Tetka ubijene Nizame tvrdi da je samo policija znala gdje se skriva i da su stigli tek 20 min nakon … […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x