Uglednom privredniku iz Kalesije u Domu zdravlja odbili previti ranu: Zašto plaćam tolike namete za državu koja neće da mi pruži minimalnu zdravstvenu uslugu

Suad Bešlić, ugledni BH privednik sa adresom u Kalesiji nedavno je na svom Facebook profilu podijelio neugodno iskustvo koje je doživio u JU Dom zdravlja Kalesija.

Suad, inžinjer po struci, konstruktor je i vlasnik firme SU-AD koja proizvodi razne vrste vatrogasnih vozila, kako za BH tržište, tako i za izvoz. Nedavno je proglašen Herojom nacije od straneAmeričke ambasade u BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Dom zdravlja, Kalesija.

Biti privrednik to znači da nemaš slobodnog vikenda. Zbog poslovnih obaveza jutros sam sa sabah namaza otišao na put, ne mogodoh se uvratiti u Dom zdravlja u Kalesiji da previjem ranu na ruci, pomislim usput ću negdje uzeti i antibiotikum, pa ću kad se budem vraćao sa puta uvratiti se i u Dom zdravlja u Kalesiji. Zakasnih, putevi loši, prljavi, klizavo! Uvratim se u hitnu pomoć da mi ranu previju, kaže mi lik na prijemnom šalteru, “Zakasnio si, dođi sutra, ujutro u 08:00 sat” Rekoh ne mogu, nisam ni jutros uspio doći u to vrijeme.

-Šta ti ja mogu, reče!

Kažem mu uljudno, možete mi ranu na ruci previti i odoh ja kući.

-Ne previjamo rane poslije 15:00 sati, i zalupi poklopac na prijemnom šalteru.

E, sad! Zašto ja kao privredni subjekat plaćam tolike obaveze i namete za državu koja mi neće da pruži minimalnu zdravstvenu uslugu u hitnoj pomoći u Domu zdravlja u Kalesiji! Ovo što pitam nije napad na Bošnjake, posramljen sam kao maloljetni borac i RVI 70% od nekog balavca koji je preko štele došao tu gdje jeste i vrati me sa šaltera ne želeći da mi pruži prvu pomoć. Neka, ja ću i dalje ubjeđivati naše građane u dijaspori da se vrate u u Bosnu i Hercegovinu i da investiraju u svojoj domovinu i pored toga što u Domu zdravlja u Kalesiji ima uposlenike koji im neće pružiti osnovu pomoć zdravstvene zaštite, onda kad im bude trebalo,.

Jah, poslije 15:00 sati možeš umrijeti na ulici kao pas. Sad je pitanje kako bi običnom građaninu pružili prvu pomoć koji nema materijalne uslove recimo kao ja, da ode i plati privatno da mu previju ranu na ruci. Sramota!”, napisao je Bešlić.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Prijatelju ne umire se od toga. Hitna sluzba sluzi za akutna stanja kod kojih je zivot ugrožen, a ne zato sto ti nisi imao vremena doci u redovno radno vrijeme i previti. Između ostalog kako si mogao umirati tih 8 sati od 7-15 h i ne otići previti ranu? P. S druga smjena porodicne medicine sluzi za to 😉

Last edited 10 months ago by Neki balavac

[…] Uglednom privredniku iz Kalesije u Domu zdravlja odbili previti ranu: Zašto plaćam tolike namete z… […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x