Čedomir Jovanović: Kada je Dodik 1998. došao na vlast Sarajevo je slavilo

Podijelite ovaj članak:

“Kada je Dodik došao na vlast 1998. godine u Sarajevu se slavilo, podsjetio je lider LDP-a Čedomir Jovanović, komentarišući sadašnju politiku i potpuno drugačiju retoriku Milorada Dodika i odnos prema Sarajevu i Bošnjacima. 

Na Dodika je te godine u Sarajevu gledano kao na čovjeka širokih pogleda i shvatanja, kao na čovjeka koji je pomagao Bošnjacima spasavajući ih od ratnog zla, naglašava Jovanović.

“Dodik se jedini u skupštini suprotstavljao Karadžiću i Mladiću. On je čovjek koji je rekao da su njih dvojica u Srebrenici počinili genocid”.

On takođe podsjeća da je Milorad Dodik bio nezadovoljan dolaskom visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, kojeg ne priznaje, ali da mu je Šmit, kako kaže, bio dobar kad je ugurao Dragana Čovića u vlast jer mu je to odgovaralo.

“Mi se svakog 5. avgusta na Rači sjetimo krajiških Srba. Dodik se uvijek pojavljuje na takvim skupovima, ja ga tamo viđam i to je u redu. Mislim da i treba da dođe. Međutim, ne može on jednog dana da bude na skupu na kojem oplakujemo zločine hrvatske vojske nad našim narodom, a da drugog dana ide sa onima koji su Bulevar Alekse Šantića u Mostaru preimenovali u Bulevar Mileta Budaka i pravi koaliciju, da mu Čović bude brat rođeni”, kategoričan je Jovanović.

Jovanović smatra da je loše što Dodik danas ima loš položaj u Sarajevu.

“Mislim da je loše što nije bilo načina da se objasni Dodiku zašto je za BiH važno da bude u NATO. Podsjećam vas da je on bio za taj isti NATO prije 10 ili 15 godina. Zašto? Zato što je politička životinja, koja kaže u redu, ja ću to da uradim da bih politički opstao”, jasan je Jovanović.

U tom kontekstu Jovanović objašnjava i Dodikovo pjevaje pod šatorom i priču o ugroženosti Republike Srpske.

“Kad Dodik priča o ekonomiji, gradnji puteva i većem standardu, narod ćuti. Kad vikne “Ne damo Srpsku”, narod pada u euforiju. Kad dohvati mikrofon i pjeva, onda je to pravi miting”, objašnjava Jovanović.

On je prosto prihvatio da ide onim putem kojim ga život vodu i koji mu odgovara, zaključuje Jovanović.

BN

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Čedomir Jovanović: Kada je Dodik 1998. došao na vlast Sarajevo je slavilo […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x